Teknikkerne


Massage

Har din hest udfordringer eller restriktioner i bevægeapparatet er massage grundstenen i terapien hos hestene, men denne bliver i mit arbejde kombineret med fascia løsning og ledmobilisering. Hvis ikke muskulaturen er afspændt vil arbejdet med skelet og led ikke været holdbart, musklerne vil ikke slippe med i stedet trække det tilbage til den oprindelige restriktive tilstand. Opvarmning, massage og dræning er grundstenene i blødgøring og afspænding af musklerne, øge hesten mobilitet og holdbarhed. Alt i alt er det skadesforebyggende og præstationsfremmende.

Udover den traditionelle massage og trykpunktsmassage  bruger jeg triggerpunkter, stresspunkter, special massage og pain points.


Ledmobilisering

Muskelspændinger opstår ofte fordi hesten har en ubalance i leddene eller det omvendte, at hesten har spændinger og dermed skaber en forskydning i leddene.

Nedsat mobilitet ses ofte i hofte, bækken, ryg, lænd og nakke, hvor hesten bliver passiv i bevægelsen. Målet med led mobilisering er at genetablere den optimale bevægelse, funktion i leddet og balance. Der arbejdes med blød vævet omkring leddene, som med elastiske bevægelser løsner op for spændingerne omkring leddene. Ledmobiliseringen bliver udført i sammenhæng med massagen.


Ledmobilisering må ikke forveksles med andre manipulation former eller kiropraktik. 


Fascieløsning

Fascia også kaldet bindevæv består af kollagenfibre og elastan, ligesom sener og ligamenterne.

Fascialøsningen er lidt overset, men en vigtig del af blødgøring og afspænding er et utrolig vigtigt, men desværre ofte overset i hestens anatomi. 

Velfungerende fascia er løst, blødt og mobilt, fasciaen kan blive overbelastet eller beskadiget, hvilket vil resultere i nedsat fleksibilitet og elasticitet. 

En stram fascia kan være direkte årsag til smerte og ubehag hos hesten, og vil til hver en tid påvirke resten af hestens krop og bevægemønster. En skadet fascia kan påvirke afspændingen og afbalanceringen således, at disse ikke har den ønskede effekt. Det vil sige, at leddene for eksempel bliver tvunget tilbage til det dårlige udgangspunkt.


Laserterapi

Laserterapi er en yderlige aktivering af kroppens egen reparationsmekanismer, helingprocesser og styrkelse af immunsystemet, samt en effektiv og målrette terapi på stød, slag, ødemer og muskelspændinger, SI-leddet og på sårhelingen. Laserlyset trænger igennem til muskler, dybtliggende sener og knogler, her giver det sin energi til cellerne, som derefter bruger den ekstra energi til kroppens naturlige helingsproces.

Laserterapi er bivirknings- og smertefrit, de fleste heste finder terapiformen behagelig og afslappende. Hestens reaktion kan efterfølgende være lidt murren og uro i det behandlede område, dette aftager dog i løbet af et døgns tid.

Hyppigheden for gentagelse af laserterapi afhænger af problemets karakter.

Laserterapi giver i kombination med anden terapiform.


Der gives ikke laseterapi på drægtige hopper og på heste med en konstateret cancer.


unsplash